Αντιδραστική πρόταση του εισαγγελέα να εκδοθούν στην Ιταλία οι 5 φοιτητές

Δείγμα ακραίου αυταρχισμού και συμπόρευσης με τα ευρωπαϊκά κέντρα καταστολής συνιστά η σημερινή πρόταση του εισαγγελέα στην υπόθεση των 5 αγωνιζόμενων φοιτητών να εκδοθούν στο ιταλικό κράτος για να δικαστούν για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση στο Μιλάνο την περασμένη Πρωτομαγιά.

Σε μια αντιδραστική ενέργεια εντός τοπίου της “πρώτη φορά αριστεράς”, που θα ζήλευε ακόμη και η ακροδεξιά δράκα Σαμαρά, ο εισαγγελέας κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο σχετικά με την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία, κατά τις επιταγές σχετικού ευρωπαϊκού εντάλματος, εισηγήθηκε την παράδοση τους στις ιταλικές αρχές, επειδή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς ενάντια στη διεθνή έκθεση Expo 2015!! Μάλιστα, βασική επιχειρηματολογία του εισαγγελέα ήταν ότι το ιταλικό κράτος είναι ένα προηγμένο κράτος με υψηλό επίπεδο νομικού πολιτισμού (sic), μάλλον για αυτό είχε επί χρόνια πρωθυπουργό έναν καθ’έξιν συνεργό της μαφίας, διεφθαρμένο ως το κόκκαλο, ενώ το 2001 στη Γένοβα, σε μια από τις ιστορικότερες, μεταπολεμικά, μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, αθώωσε τον δολοφόνο αστυνομικό του 23χρόνου διαδηλωτή Κάρλο Τζουλιάνι.

Η σημερινή διαδικασία στο Εφετείο αφορούσε τους δύο από τους πέντε διαδηλωτές, με την έκδοση της απόφασης από τους Εφέτες να προσδιορίζεται πιθανώς για αύριο, οπότε θα συνεδριάσουν και για τους επόμενους δύο.

Οι 5 φοιτητές, να θυμίσουμε, συμμετείχαν στη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς 2015, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου. Στις 2/5/2015, μια μέρα μετά τη διαδήλωση, και με μόνο κριτήριο την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, προσήχθηκαν από την ιταλική αστυνομία στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών σε καφετέρια στην οποιά καθόντουσαν. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Για αύριο στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης, μετά και τη σημερινή μαζική διαδήλωση έξω από το δικαστικό κτήριο. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *