“Προστασία” Πανούση στον χρυσαυγίτη πιστολέρο, που πυροβόλησε δεκάδες φορές μέρα-μεσημέρι χθες στα Πατήσια. Καμία επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό.

Βίαιη εκδίωξη των αλληλέγγυων σήμερα στην Ευελπίδων από τους “φίλους του πολίτη” αστυνομικούς των ΜΑΤ
Στη βίαη εκδίωξη των αλληλέγγυων έξω από το κτήριο της εισαγγελίας, προχώρησε η αστυνομία σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί για τους δύο συλληφθέντες στα πατήσια, που κατευθύνονταν στο παλατάκι χαιδαρίου για να συμμετάσχουν στη μοτοπορεία προς τα ΕΛ.ΠΕ. Χωρίς καμία προειδοποίηση, ούτε έκκληση από την αστυνομία, και χωρίς να έχει υπάρξει καμία προηγούμενη ένταση, τα ΜΑΤ, “φίλοι του πολίτη” (sic) κατά τις φαντασιώσεις του πανούση, εκδίωξαν βίαια τους συγκεντρωμένους,  με τον ιδιαίτερως νεαρό επικεφαλής της διμοιρίας να μοιράζει κλωτσιές δεξιά κι αριστερά, και να βρίζει χυδαία και σεξιστικά, σαν κομπλεξικό ανδρείκελο. Μάλιστα, κατα το κυνηγητό των συγκεντρωμένων, μια κάτοικος, της οποία το μπαλκόνι βλέπει τα δικαστήρια της Ευελπίδων στο χώρο της εισαγγελίας (κτήριο 9), διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, απορώντας αν ντρέπονται γι’αυτή τη στάση τους, για να πάρει πάλι από τον συμπλεγματικό επικεφαλής την απάντηση “ντρέπομαι, μωρή, τώρα σκάσε και πήγαινε να βάλεις κανα πλυντήριο”.

Οι χυδαιότητες συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, ενώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των σχέσεων της αστυνομίας με την κοινωνία, οι ματατζήδες έκλεψαν από τους συγκεντρωμένους ένα κράνος και γυαλιά ηλίου, τα οποία και πέταξαν στον κάδο ανακύκλωσης, που λειτουργεί στον χώρο, καταστρέφοντας και τα δύο αντικείμενα, προσφέροντας όμως συγχρόνως στην προστασία του περιβάλλοντος….


Οι συνειρμοί για πλάτες της αστυνομίας στους φασίστες-αποδεικνύοντας όντως ότι “το κράτος έχει συνέχεια”-είναι αναπόφευκτοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός των δύο συλληφθέντων, από την εισαγγελία αναμενόταν να περάσει και ο υπάλληλος του κράτους, χρυσαυγίτης πιστολέρο, ο οποίος μέρα μεσημέρι, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πυρόβόλησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες φορές στον αέρα. Στη δεύτερη, μάλιστα, δόση πυροβολισμών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένα περιπολικό έκανε την εμφάνισή του, το οποίο στη θέα του πιστολέρο, έσπευσε να εξαφανιστεί!!Ειχε προηγηθεί τη χθεσινή μέρα, να θυμίσουμε, και η προκλητική συνεργασία ΜΑΤ-φασιστών κατά τη μοτοπορεία για τα ΕΛΠΕ, έξω ακριβώς απά τα γραφεία της νεοναζιστικής ομάδας στον ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απαγγελία των κατηγοριών για πλημμελήματα, ενώ αναμένεται και η ενημέρωση για τον πιστολέρο, αποσπασμένο υπάλληλο του κράτους στα γραφεία της χρυσής αυγής, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την πειθαρχική διαδικασία και την παραμονή στη θέση του ως υπάλληλος υπουργείου, που έθεσε σε κίνδυνο ζωές κατοίκων στα πατήσια. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη, πως σχετικά με το περιστατικό και την εμπλοκή του κρατικού υπαλλήλου, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εκδώσει ακόμη επίσημη ανακοίνωση…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *