Αγώνας βάσης ενάντια στη σύμπραξη κράτους, αφεντικών, εργατοπατέρων

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο δημοσιογραφικό κλάδο την περασμένη Τετάρτη στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε tο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ως συμμετοχή των Ενώσεων μελών της στην πανελλαδική 24ωρη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.
Η απεργία του κλάδου κηρύχθηκε μια μέρα πριν, κατόπιν αιτήματος των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, με πρόσχημα να καλυφθούν δημοσιογραφικά τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ετσι, για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο χώρο των μέσων ενημέρωσης διαδήλωσαν μόνοι τους στο κέντρο της Αθήνας αποκομμένοι και απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Εξάλλου, όπως και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις του κλάδου, η απεργοσπασία “πήγε σύννεφο”, κυρίως στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός που ώθησε την ΠΟΕΣΥ να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τα “κρούσματα απεργοσπασίας”, ξεκινώντας την αναφορά της σε εφημερίδες της επαρχίας, όταν στην έδρα της στην Αθήνα επιδεικνύει την ανικανότητα, την απροθυμία και την αδυναμία της να βάλει φρένο στην απεργοσπασία παραπέμποντας τους απεργοσπάστες -πολλοί εκ των οποίων είναι ιδιοκτήτες αυτών των sites και παράλληλα μέλη της ΕΣΗΕΑ- στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των Ενώσεων μελών της.
Στη συγκέντρωση και πορεία της Τετάρτης συμμετείχε με πανό, δικό της μπλοκ και συνθήματα η “Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ”. Διαβάστε εδώ το κείμενο της Συνέλευσης που μοιράστηκε στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *