Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική 24ωρη απεργία

Με τις μνημονιακές πολιτικές να επιλέγονται ως μονόδρομος,  κράτος και αφεντικά οδηγούν την εργατική τάξη στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση έχοντας εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση, εγκαθιδρύοντας μισθούς πείνας, τινάζοντας στον αέρα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και διογκώνοντας την ανεργία στα ύψη, προκειμένου να διαχειρίζονται ευκολότερα ένα αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Στην απόπειρα εγκαθίδρυσης της μαζικής υποδούλωσης έχουν βρει πολύτιμο σύμμαχο τον καθεστωτικό συνδικαλισμό και τους εργατοπατέρες που, ως ταγοί του κεφαλαίου, όχι μόνο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αλλά καταπνίγουν κάθε απόπειρα αντίστασης και κάθε προοπτική για την αυτοοργάνωση των εργαζόμενων απέναντι στην κλιμακούμενη εργοδοτική ασυδοσία.
Η αναδιάρθρωση του κεφαλαίου, που συνεπάγεται την ανακατανομή του πλούτου και την υπερσυγκέντρωσή του στα χέρια ακόμη πιο λίγων, συντελείται σε όλους τους κλάδους εργασίας ανεξαιρέτως. 
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο  των μέσων ενημέρωσης δέχονται ανάλογη επίθεση τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες απολύσεις, απανωτές μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια εργασίας και στραγγαλισμό των εναπομεινάντων εργασιακών τους δικαιωμάτων ενώ τα εξαντλητικά ωράρια και η μαύρη εργασία έχουν γίνει καθεστώς ιδιαίτερα στα νέα, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που πάγια επιλέγουν την τακτική της απεργοσπασίας.
Η απόσυρση κάποιων εκδοτών και καναλαρχών  και η εμφάνιση νέων «παιχτών» με την ανακατανομή της «πίτας» στο χώρο των μέσων ενημέρωσης εγκαθιδρύει ακόμη χειρότερες εργασιακές συνθήκες και μεγιστοποιεί το καθεστώς εκμετάλλευσης  των εργαζόμενων σε αυτά.
Θεωρώντας ότι η αντίσταση είναι μονόδρομος, είμαστε πεπεισμένοι ότι η αυτοοργάνωση των εργαζόμενων και ο αγώνας βάσης είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει ενάντια στη σύμπραξη κράτους-αφεντικών-εργατοπατέρων.
Καλούμε σε αγωνιστική και δυναμική συμμετοχή  στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία με προσυγκέντρωση στην οδό Μάρνης και Πατησίων στις 11.00 π.μ.
Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *