Ανταποκριση απο τη συγκεντρωση στο φωτογραφικο πρακτορειο INTIME

Mε τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων/ισσών και αλληλέγγυων ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του φωτογραφικού πρακτορείου IΝΤΙΜΕ την Τετάρτη 25/10 μετά την απόλυση συναδέλφου χωρίς καμιά αιτιολογία. Πρόκειται για ένα πρακτορείο γνωστό για τις αντεργατικές του πρακτικές, το καθεστώς εργασιακής επισφάλειας και το κλίμα εκφοβισμού, κυρίως, απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν, συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και απεργίες και δεν είναι διαρκώς πρόθυμοι να «χορέψουν» στο ρυθμό των αφεντικών.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι συγκεντρωμένοι/ες φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και μοίρασαν κείμενα για τις συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Ο εργοδότης Αργύρης Μακρής σε μία προσπάθεια να εκφοβίσει τους/τις συγκεντρωμένους/ες ανέθεσε στα εργοδοτικά τσιράκια του μαγαζιού να τραβούν προκλητικά φωτογραφίες και βίντεο από το παράθυρο του πρώτου ορόφου. Ο κόσμος της παρέμβασης απάντησε δυναμικά, αφού τέτοιου είδους πρακτικές ούτε μας σταματούν, ούτε μας φοβίζουν. Το συγκεκριμένο αφεντικό πριν από έναν χρόνο απέλυσε και άλλον συνάδελφο επειδή είχε «τολμήσει» να κοινοποιήσει στον εργοδότη κάποια αιτήματα των εργαζομένων που αφορούσαν την πληρωμή από την εργοδοσία του κόστους μετακίνησης κατά τη διάρκεια της εργασίας, τη φθορά στα ιδιόκτητα μέσα μεταφοράς, όπως και τις φθορές στον ιδιόκτητο φωτογραφικό εξοπλισμό. Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα όσο το καθεστώς εκμετάλλευσης και οι απολύσεις συνεχίζονται.

Όσο μεγαλώνει η όρεξη των αφεντικών, τόσο θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Κάτω τα χέρια από τους/τις συναδέλφους/ισσες μας.

Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ

Δικαστηριο φιμωνει την συναδελφισσα του Alterthess Σταυρουλα Πουλημενη υπερ της Ελληνικος Χρυσος

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (11/5)

Δεκτή έκανε εν μέρει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας την εκδικητική αγωγή μορφής SLAPP του Ευστάθιου Λιάλιου, υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» κατά του συνεταιριστικού δημοσιογραφικού ιστοτόπου Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, επιδικάζοντας σε βάρος τους 3.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η αγωγή εκδικάστηκε στις 19 Μαΐου του 2022 και με αυτή ζητούνταν 100.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης για δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site στις 27 Οκτωβρίου του 2020, με την κατηγορία της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με ποινική καταδίκη. Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα με τίτλο «Δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός καταδικάστηκαν για ρύπανση του νερού στην Βόρεια Χαλκιδική» αφορούσε την καταδίκη του ενάγοντα και ενός άλλου υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» σχετικά με τη ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα από μια σειρά παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Μάλιστα, αυτές οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, από πολυσέλιδα πορίσματα και μαρτυρίες υπαλλήλων.

Read more

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ INTIME ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Οι εργατικές διεκδικήσεις στο φωτογραφικό πρακτορείο InTime, για αυτονόητες παροχές όπως οι βενζίνες για τα μεταφορικά των εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται σε όλο το μήκος και πλάτος της Αττικής (και όχι μόνο), ώστε να καλύψουν τα καθημερινά γεγονότα, απαντώνται με εκδικητικές απολύσεις και τραμπούκικες μεθόδους.

Συνάδελφος φωτορεπόρτερ απολύθηκε μετά την συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων στο πρακτορείο για τα μεταφορικά τους έξοδα.

Και σαν να μην έφτανε η έτσι και αλλιώς επιθετική κίνηση της απόλυσης, η εργοδοσία του πρακτορείου κάλεσε τους μπάτσους όταν οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν στον εργασιακό τους χώρο. Ομάδα Δέλτα και ΟΠΚΕ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους μέχρι και το τέλος της διαμαρτυρίας, χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Κάθε απόλυση και κάθε τραμπουκισμός απέναντι σε εργαζόμενο θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της. Όπως και κάθε υπόνοια ότι για να επιστρέψει ένας απολυμένος στη δουλειά του θα χρειαστεί «δήλωση μετάνοιας».

Read more

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΥΓΗ

Δεκάδες συνάδελφοι/ισσες και αλληλέγγυοι/ες ανταποκρίθηκαν την Τρίτη 12/4 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, ενάντια στην απόλυση της συμβασιούχου συναδέλφου, αλλά και στο συνολικό σχέδιο “αναδιάρθρωσης” που έχει ανακοινωθεί από την διοίκηση και την ιδιοκτησία – η οποία δεν θα περιλαμβάνει τίποτε άλλο πέρα από περαιτέρω απολύσεις περικοπές και εντατικοποίηση της εργασίαΑ

Βρεθήκαμε στις 6 το απόγευμα με πανό, τρικάκια, μοιράζοντας κείμενα και φωνάζοντας συνθήματα έξω από τα γραφεία στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κάποιοι εξ ημών ανεβήκαμε στα γραφεία ενημερώνοντας τους εργαζομένους και «καταλαμβάνοντας» τον αέρα του ραδιοφώνου διαβάζοντας το κείμενο τη συνέλευσης.

Ηταν μια κίνηση αλληλεγγύης προς τη συναδέλφισσα, αλλά και μια προειδοποίηση ενόψει της «αναδιάρθρωσης», η οποία έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετό διάστημα με τις εργαζόμενες/ους να μην έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο φιλο-εργοδοτικό σάιτ e-tetradio το οποίο μίλησε για τη συγκέντρωση της συνέλευσής μας όχι μόνο με δημοσιογραφικές ανακρίβειες και ψέματα (ως είθισται), κάνοντας λόγο για «αστεία συγκέντρωση με καμιά 20αριά άτομα όλα κι όλα», αλλά πολύ περισσότερο δεν μπήκε καν στον κόπο να γράψει τον λόγο για τον οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε. Υπενθυμίζουμε στον κ. Κανελλόπουλο: Η «αναδιάρθρωση» από την αριστερή εργοδοσία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με το χτύπημα του ευάλωτου, την απόλυση δηλαδή χαμηλόμισθης συμβασιούχου.

Από την πλευρά μας, επιμένουμε να τονίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν και καμία συνάδελφο και συναδέλφισσα μόνο/η.

Υ.Γ. Η αποχώρηση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων Στο Κόκκινο από το κτίριο 5 λεπτά πριν την ανακοινωμένη ώρα της συγκέντρωσης μόνο αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν:

Για τ’ αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα μετά οι απολύσεις

Η αλληλεγγύη η συναδελφική, στα αφεντικά φέρνει ταραχή

Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

Ούτε και στο Κόκκινο ούτε και πουθενά, καμιά ειρήνη με τ’ αφεντικά

Ιδια είναι τ’ αφεντικά, δεξιά και αριστερά

 

Το κείμενο που διαβάστηκε:

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12/4 ΣΤΙΣ 18:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ-ΑΥΓΗΣ

Εδώ και αρκετό καιρό, η λεγόμενη «αναδιάρθρωση» του Ομίλου των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ (ρ/σ Στο Κόκκινο – Εφημερίδα Αυγή), βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με α) ανακοινώσεις για περικοπές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ β) ωμές απολύσεις και δεκάδες εθελούσιες, εκ των οποίων πολλές από αυτές εκβιαστικές γ) επιχείρηση κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής που απετράπη μετά από αγώνα των εργαζομένων, δ) απόπειρα λουκέτου στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Θεσσαλονίκη & Πάτρα), ε) μετατροπή των ήδη επιβαρυμένων εργαζόμενων σε λάστιχα για να καλύψουν κενά που δημιουργούνται μετά τις απολύσεις και συνολική αβεβαιότητα για τη συνέχεια λειτουργίας των μέσων.

Διοίκηση και ιδιοκτησία φαίνεται να ακολουθούν ταυτόχρονα την πρακτική «βλέποντας και κάνοντας», δημιουργώντας εσκεμμένα ανασφάλεια και αναταραχή, κλίμα ασύμβατο με την όποια «αναδιάρθρωση» που θέλει την ανάπτυξη των μέσων.

Ούτε μήνα μετά τη μεγάλη νίκη των εργαζόμενων της εφημερίδας ΑΥΓΗ ενάντια στα σχέδια κλεισίματος του καθημερινού φύλλου και μετά τις «κάλπικες» διαβεβαιώσεις της διοίκησης  – δια στόματος του γενικού διευθυντή Λευτέρη Αρβανίτη – προς τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο, ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης δεν θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας του σταθμού, η λεγόμενη «εξυγίανση» ξεκίνησε και μάλιστα με απόλυση χαμηλόμισθης συμβασιούχου.

Read more

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ SPUTNIK ΕΛΛΑΔΑΣ

Λίγες ημέρες μετά το ξεκίνημα της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε πως η Κομισιόν απαγορεύει την μετάδοση των ρωσικών κρατικών δικτύων RT και Sputnik στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Με τον τρόπο αυτό μπλοκάρει την πρόσβαση των Ευρωπαίων πολιτών σε μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από τη ρωσική κυβέρνηση ώστε «να μην μπορούν στο εξής να εξαπλώνουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν» όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter στις 27 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί το «μπλοκάρισμα» των υπηρεσιών των δύο δικτύων στις πλατφόρμες των social media της Meta (Facebook, Instagram) και στα κανάλια τους στο YouTube (από την Google).

Με το ξεκίνημα του πολέμου, ξεκινά ο πόλεμος της προπαγάνδας. Όπως σε κάθε σύρραξη, το πρώτο «θύμα» είναι η αλήθεια. Κάτι που άλλωστε συμβαίνει και σε περιόδους «ειρήνης», με τη λογοκρισία και την παραπληροφόρηση να κυριαρχούν στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Τα εμπλεκόμενα στρατόπεδα ρίχνουν τα όπλα τους και στο πεδίο της «ενημέρωσης» καθώς γνωρίζουν ότι η έκβαση μίας πολεμικής επιχείρησης βασίζεται πλέον και στο ποιος θα επικρατήσει στη μάχη της προπαγάνδας για να κάμψει το ηθικό του αντιπάλου, να αποκρύψει αλήθειες, να παραποιήσει γεγονότα και εν τέλει να πάρει με το μέρος τους την κοινή γνώμη, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μία πρωτοφανή (μέχρι την επόμενη) μορφή αντιποίνων του ενός στρατοπέδου (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία) προς το αντίπαλο στρατόπεδο (Ρωσία), στοχεύοντας μέσω των κρατικών δικτύων ενημέρωσής της, τον Πούτιν και την δική του προπαγάνδα. Λίγο αργότερα, η ρωσική βουλή αποφάσισε την επιβολή ποινών που φτάνουν και σε φυλάκιση «για όσους σκόπιμα διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας» ενώ δυτικά ΜΜΕ (πχ. BBC, κ.ά), δρομολόγησαν την αποχώρησή τους και τον τερματισμό της λειτουργίας του από την Ρωσία. Παράλληλα, το καθεστώς Πούτιν απαγόρευσε την πρόσβαση στις πλατφόρμες των social media (Facebook, Twitter) σε όσους βρίσκονται στην Ρωσία ως «απάντηση» στο μπλόκο σε Sputnik και RT.

Προφανώς, η κίνηση της ΕΕ να απαγορεύσει τα συγκεκριμένα κρατικά ελεγχόμενα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας, είναι μία ολοκληρωτική μεθόδευση, μία αυταρχική απόφαση, με στόχο την επιβολή μίας ισοπεδωτικής και απόλυτης μονομέρειας στην μετάδοση της πληροφορίας και της «ενημέρωσης», μεταφέροντας τον πόλεμο ουσιαστικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το «πραγματικό» πεδίο με θύματα εργαζομένους κρατικά χρηματοδοτούμενων δικτύων που βρίσκονται στην «αντίπαλη» πλευρά και οι οποίοι χάνουν εν μια νυκτί τις θέσεις εργασίας τους.

Μία απόφαση που δημιουργεί επικίνδυνες παρακαταθήκες, ταυτίζοντας τους εργαζομένους με τους εργοδότες τους (στην προκειμένη περίπτωση το ρωσικό κράτος), νομιμοποιώντας το κλείσιμο «ανεπιθύμητων» καναλιών μετάδοσης της πληροφορίας/ενημέρωσης από τον εκάστοτε κρατικό/κυβερνητικό φορέα ή διακρατικό θεσμό, με το πρόσχημα της «προστασίας της κοινής γνώμης από την παραπληροφόρηση», με προφανή στόχο την κυριαρχία και επιβολή της μίας και μοναδικής «αλήθειας».

Στο ελληνικό παρακλάδι του Sputniknews.gr, που αριθμεί 32 εργαζομένους, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την εργοδοσία έως και μία ημέρα πριν το κλείσιμό του, ότι θα συνεχιστεί κανονικά τόσο η εργασία όσο και η μισθοδοσία των εργαζομένων και ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση. Την επομένη, ανακοινώθηκε ότι η νομική ερμηνεία της απόφασης της ΕΕ, επιβάλει την άμεση διακοπή της λειτουργίας του γραφείου και την καταγγελία της σύμβασης των εργαζομένων σε αυτό. Όσο για την αποζημίωση αυτών, παραπέμφθηκε στο Υπουργείο Εργασίας ως αρμόδιο για την καταβολή της, καθώς «το γραφείο έκλεισε από ανωτέρα βία» και άρα η αποζημίωση πρέπει να διεκδικηθεί από το ελληνικό κράτος και όχι από την -χρηματοδοτούμενη από το ρωσικό κράτος – εταιρεία.

Το ελληνικό κράτος αποτελεί τον φυσικό αυτουργό για το κλείσιμο του Sputnik (συνυπογράφοντας και υλοποιώντας την απόφαση της ΕΕ) και οφείλει να αποζημιώσει τους συναδέλφους/-ισσές μας που είναι πλέον άνεργοι. Όπως οφείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έλαβε την σχετική απόφαση αλλά και η εργοδοσία του Sputnik, δηλαδή το ρωσικό κράτος, του οποίου οι εργαζόμενοι στα χρηματοδοτούμενα από εκείνο Μέσα, απολύονται λόγω της απόφασής του να εισβάλει στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Τριανταδύο εργαζόμενοι στο Sputnik Ελλάδας και εκατοντάδες στα παραρτήματα του πρακτορείου σε ευρωπαϊκές χώρες, πετιούνται στον δρόμο, χωρίς να γνωρίζουν αν, πότε και από ποιον θα αποζημιωθούν. Την ίδια στιγμή, τα σωματεία του κλάδου απλά καλούν «τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο και τις κυβερνήσεις να συνυπολογίσουν ότι συνυπογράφουν την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας» χωρίς καμία ουσιαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων.

Ως συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ, βρισκόμαστε απέναντι στο κλείσιμο των συγκεκριμένων δικτύων και στο πλάι των εργαζομένων σε αυτά. Όπως βρεθήκαμε στο πλάι των συναδέλφων/-ισσών μας τον Ιούνιο του 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε «μαύρο» στην -κρατικά ελεγχόμενη- ΕΡΤ, όπως στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους οποιουδήποτε μέσου, αριστερού ή δεξιού αφεντικού, κομματικής ή οποιασδήποτε ιδιοκτησίας και απαιτούμε την άμεση καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων για την απόλυσή τους.

Αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους συναδέλφους/-ισσές μας

UPDATE αναβολη δικης – Συγκεντρωση αλληλεγγυης στα δικαστηρια Ευελπιδων για τη συναδελφισσα Σταυρουλα Πουλημενη

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου εκδικάζεται η αγωγή της «Ελληνικός Χρυσός» κατά της συναδέλφισσας Σταυρούλας Πουλημένη

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο Ευστάθιος Λιάλιος, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με την οποία απαιτεί αποζημίωση 100.000 ευρώ για ρεπορτάζ της συναδέλφισσας δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη (με απειλή προσωπικής κράτησης της δημοσιογράφου, αν δεν καταβληθούν) και το site alterthess της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι το ρεπορτάζ («Δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός καταδικάστηκαν για ρύπανση του νερού στην Β. Χαλκιδική») συνιστά παράνομη επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων χωρίς τη συναίνεσή του, ότι προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά του, ότι του προξένησε ψυχική ταραχή και ψυχικό άλγος και ότι υπέστη ηθική βλάβη.

Το ρεπορτάζ αφορούσε την οριστική καταδίκη του ενάγοντα αλλά και ενός δεύτερου υψηλόβαθμου στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» από ποινικό δικαστήριο σχετικά με ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην Ολυμπιάδα και στο Στρατώνι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής μέσα από μια σειρά παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Στην πραγματικότητα, η δίωξη κατά της Σταυρούλας Πουλημένη και του alterthess είναι μια απόπειρα εκφοβισμού που επιχειρείται από την ίδια την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» μέσω του μεγαλοστελέχους της σε μια απόπειρα να φιμώσει τις λίγες φωνές που αντιτάσσονται στο περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττει εδώ και χρόνια στη Χαλκιδική. Μιας εταιρεία που στηρίζει τις επενδυτικές δραστηριότητές της στη λεηλασία της φύσης απειλώντας και τη δημόσια υγεία, που για να τις υλοποιήσει έχει πραγματοποιήσει πλήθος διώξεων κατά των κατοίκων που αντιστάθηκαν στα σχέδιά της εξαπολύοντας τη τρομοκρατία που της εξασφάλισαν το Κράτος και οι μηχανισμοί του.

Read more

ΑΦΙΣΑ: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Αφίσα που κολλιέται στην Αθήνα αναφορικά με την “εξυγίανση” των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και την απόλυση συναδέλφισσας από τον ρ/σ “Κόκκινο”:

Η εξυγίανση των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει νεοφιλελευθερισμό

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Επικαλούμενος την εξυγίανση των μέσων του, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με το χτύπημα της πιο ευάλωτης κατηγορίας εργαζομένων, απολύοντας χαμηλόμισθη συμβασιούχο.

Στο πλαίσιo της αναδιάρθρωσης -όπως την έχουν ονομάσει οι διοικούντες- ανακοινώθηκε σχέδιο για 15 απολύσεις και περικοπές τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ευρώ που αφορούν και τα δυο μέσα που χρηματοδοτεί το κόμμα, την εφημερίδα ΑΥΓΗ και το ρ/σ στο ΚΟΚΚΙΝΟ. Στην ΑΥΓΗ έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 11 απομακρύνσεις, με τους εργαζόμενους να εξωθούνται σε «εθελούσια έξοδο».

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Απ’ τις αποφάσεις συρρίκνωσης εξαιρούνται βέβαια οι ημέτεροι. Διότι αυτό ακριβώς σημαίνει αναδιάρθρωση για τ’ αφεντικά: Την ώρα που πετάνε στον δρόμο συναδέλφισσες/συναδέλφους με μηνιάτικο τα 800 ευρώ, να δημιουργούνε θέσεις διευθυντών με μισθούς έως και 3.900 ευρώ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ

*εδώ το κείμενο της συνέλευσής μας για την υπόθεση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΟΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΑΣΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ

Αύριο, Πέμπτη, στις 9 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤ δικάζεται η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει ασκήσει η εταιρία WRE(ανεμογεννήτριες) στο δημοσιογράφο Τάσο Σαραντή για άρθρο με τίτλο “Οι ανεμογεννήτριες γεννούν βιομηχανία διώξεων”.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνέλευσή μας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Η διάπραξη των περιβαλλοντικών εγκλημάτων συνοδεύεται από διώξεις και αγωγές (SLAPP) ενάντια σε αγωνιστές και δημοσιογράφους» με ομιλητές αγωνιστές, υπερασπιστές του περιβάλλοντος και δημοσιογράφους που μπήκαν στο στόχαστρο των εταιρειών. (Δείτε την εδω)

Καλούμε αύριο, Πέμπτη 10/2, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ

Με απόλυση εργαζόμενης «γιορτάζει» ο 105,5 Στο Κόκκινο τα 16 χρόνια λειτουργίας του, με την διοίκηση του ΔΣ του ραδιοφωνικού σταθμού να αποφασίζει την μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας εργαζόμενης που είχε υπογράψει για 6 μήνες, την ώρα που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, καθώς κάλυπτε θέση στη σύνταξη ειδήσεων, αλλά και ελεύθερου ρεπορτάζ.

Δεν πρόλαβε να κλείσει μήνας από τη μεγάλη νίκη του αγώνα των εργαζόμενων της εφημερίδας Αυγή ενάντια στα σχέδια κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, και μετά τις «κάλπικες» διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Λευτέρη Αρβανίτη ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης δεν θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας του σταθμού, η λεγόμενη «εξυγίανση» ξεκινάει από τους πιο χαμηλά αμειβομένους και επισφαλώς εργαζόμενους. Από τους εργαζόμενους που καλύπτουν περισσότερα από ένα αντικείμενα, τα λεγόμενα «πολυεργαλεία», που με τον μισθό των 800 ευρώ καλούνται να καλύψουν οποιοδήποτε κενό προκύπτει, σε ένα ήδη υποστελεχωμένο μαγαζί.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της απόφασης εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης -όπως την έχουν ονομάσει οι διοικούντες- ανακοινώθηκε σχέδιο για περικοπές τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ευρώ και 15 απολύσεις που αφορούν και τα δυο μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή και το Κόκκινο. Το ΔΣ της LEFT MEDIA ΑΕ, του οποίου πρόεδρος ειναι ο Γιάννης Δρόσος, -που υπήρξε γενικος διεθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί Τσοχατζόπουλου, ενώ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διοριστηκε επικεφαλής της «Επιτροπής Εξυγίανσης» στην ΕΠΟ και μετέπειτα διευθύνων συμβουλος στην ΕΡΤ-, προχώρησε σε μια απόλυση, βαφτίζοντας την «λήξη συνεργασίας», επειδή η συμβαση ηταν ορισμένου χρόνου και όχι αορίστου, λες και επιλέγουν οι εργαζομενοι τι σύμβαση θέλουν και δεν τους επιβάλλεται απο την εργοδοσία. Και μάλιστα από μια εργοδοσία όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει την ομηρία των συμβασιούχων οπουδήποτε αλλού, εκτός από τα μαγαζιά του. Read more

1 2 3 19